Home » Geen categorie » Flipkens vecht zich opnieuw voorbij Schiavone

Flipkens vecht zich opnieuw voorbij Schiavone

Flipkens vecht zich opnieuw voorbij Schiavone

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi van Wuhan (Premier, $ 2 440 070) in China. Tegen Francesca Schiavone deed ze dat nochtans niet zonder moeite.

Kirsten Flipkens, teruggezakt naar plaats 47 op de rankings, kreeg van de organisatie een wildcard. Op die manier kon ze de kwalificaties ontlopen en zich meteen opmaken voor de hoofdtabel. Daarop werd ze door de loting gekoppeld aan de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-69). Die had zich wel via de kwalificaties geplaatst, en had zich daarvoor in de laatste voorronde ontdaan van Alison Van Uytvanck (WTA-79). Het was dus aan Flipper om revanche te nemen in naam van haar landgenote.

Flipkens en Schiavone vochten al vier duels uit, waarvan de winnares in drie gevallen pas bekend was na drie felbevochte sets. Die drie wedstrijden dateerden van vorig seizoen, en ook nu was er geen ontkomen aan. Toch leek het lang een relatief makkelijke overwinning voor Schiavone te worden. Met 6-2 pakte ze de eerste set, en ook in de tweede set leek ze af te stevenen op winst. Met een vroege break zette ze Flipkens onder druk.

Na anderhalve set was de Belgische echter pas opgewarmd en schakelde ze een tandje hoger. Ze brak terug en kreeg steeds vaker de bovenhand. Bij 5-5 leek Schiavone het alsnog af te gaan maken door opnieuw door de opslag van Flipkens te gaan, maar de Belgische was niet onder indruk. Ze brak meteen terug en in de tiebreak was Schiavone duidelijk een maatje te klein. Ze pakte de eerste vijf punten en maakte het daarna beheerst uit: 7-2.

In de derde set ging het lang gelijk op. Daarna had Flipper aan één breakkansje genoeg om de break te forceren en die gaf ze niet meer af. Ze kwam nooit meer in de problemen en met 6-4 maakte ze het na een slijtageslag van maar liefst tweeënhalf uur af. In de tweede ronde neemt de Belgische het waarschijnlijk op dinsdag op tegen Flavia Penetta (WTA-16) of Jarmila Gajdosova (WTA-91). Zij spelen pas maandag hun eerste ronde.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws