Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipkens veilig door op Weird Wedsnesday

Flipkens veilig door op Weird Wedsnesday

Flipkens veilig door op Weird Wedsnesday

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de derde ronde van ‘The Championships’ op Wimbledon. Op een dag waarbij de reekshoofden vielen als vliegen, overleefde Flipkens een val en had ze al bij al weinig last van haar tegenstandster.

Kirsten Flipkens (WTA-20) houdt van gras, en al helemaal van Wimbledon dat ze als junior nog ooit op haar palmares schreef. Als twintigst geplaatste speelster moest ze het in de tweede ronde opnemen tegen Bojana Jovanovski (WTA-39). Een solide spelende Flipkens had echter niet al te veel problemen met de Servische.

Flipper kon een vroege break voorsprong in de eerste set vasthouden, en ook in de tweede set ging ze verder op haar elan. Meteen in het eerste game ging ze door de opslag van Jovanovski terwijl ze zelf amper problemen ondervond op haar opslag. Even hield het publiek – inclusief mama en papa Flipkens – nog de adem in toen Flipkens uitgleed en een soort van duik maakte en even later nog enkele breakpunten moest wegwerken. Maar al bij al bleek de Belgische geen echte schade hebben opgelopen en serveerde ze de wedstrijd uit: 6-4 en 6-4.

In de derde ronde wacht Flipkens opnieuw op een Servische speelster. Dat wordt ofwel zestiende reekshoofd Jelena Jankovic (WTA-14) of Vesna Dolonc (WTA-97).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws