Home » WTA » Flipkens verovert eerste titel van het jaar in Houston

Flipkens verovert eerste titel van het jaar in Houston

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-94) heeft het WTA-toernooi van Houston (Verenigde Staten, 125K Series) op haar naam geschreven. In de finale was ze in twee sets te sterk voor thuisspeelster Coco Vandeweghe (WTA-328).

Flipkens, als derde geplaatst in Houston, moet het in de finale opnemen tegen Vandeweghe, die een wildcard kreeg voor het toernooi. De Amerikaanse stond in 2017 nog op de negende plaats op de WTA-ranking, maar door een enkelblessure moest ze een groot deel van het seizoen missen.

Beide speelsters waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, Flipkens trok met 7-6 (4) aan het langste eind in de tiebreak. In de tweede set trok onze landgenote met 6-4 het laken naar zich toe. De finale duurde 1 uur en 40 minuten. Voor Flipkens is het de eerste titel van het jaar. Dankzij haar titel zal Flipkens oprukken naar de 70e plaats op de WTA-ranking.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden