Home » Geen categorie » Flipkens vlot naar tweede kwalificatieronde Stuttgart

Flipkens vlot naar tweede kwalificatieronde Stuttgart

Flipkens vlot naar tweede kwalificatieronde Stuttgart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-68) heeft zich op een drafje geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het Premier-toernooi van Stuttgart (Duitsland). De Slovaakse Kristina Kucova (WTA-122) kon nooit echt een vuist maken tegen de Molse.

Flipkens heeft de overgang van hardcourt naar gravel duidelijk goed verteerd. De Belgische liep tegen Kucova in een mum van tijd uit tot 4-0 en twee breaks voor. Bij 5-0 kreeg de Belgische drie break- en meteen ook setpunten. Kucova sputterde nog even tegen, maar kon niet voorkomen dat Flipkens in nog geen 25 minuten de eerste set binnenhaalde. De Slovaakse had tot dan slechts tien puntjes gepakt.

Ook in set twee begon Flipkens als een wervelwind. Op love ging de Belgische naar 1-0, al moest ze meteen daarna wel toestaan dat Kucova haar eerste spel binnenhaalde, brak en 2-1 voorkwam. Flipkens stelde echter orde op zaken, brak twee keer terug en kwam 5-2 voor. De Slovaakse kon haar daaropvolgend opslagspel nog behouden, maar het was slechts uitstel van executie: 6-3.

In haar tweede kwalificatieronde neemt Flipkens het op tegen de Russische Marina Melnikova (WTA-194).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws