Home » Geen categorie » Flipkens vlot naar tweede ronde in Luxemburg

Flipkens vlot naar tweede ronde in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-98) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Luxemburg (€ 226 728). Ze versloeg de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-40) in twee sets. Eerder ging ook Alison Van Uytvanck (WTA-47) een ronde verder.

Vorige week kende Flipkens een knappe week op het WTA-toernoi van Linz, waar ze de halve finale bereikte. Onze landgenote moest het in Luxemburg voor het eerst in haar carrière opnemen tegen de meer dan vijftig plaatsen hoger gerangschikte Brengle. ‘Flipper’ haalde het vrij makkelijk van de Amerikaanse met 6-4 en 6-3 na 1 uur en 17 minuten.

In de tweede ronde moet Flipkens het opnemen tegen het Zwitserse topreekshoofd Timea Bacsinszky (WTA-10) of de Duitse lucky loser Laura Siegemund (WTA-101). Ook voor Van Uytvanck wacht geen evidente opdracht, zij ontmoet het Servische tweede reekshoofd Ana Ivanovic (WTA-12).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER