Home » Geen categorie » Flipkens voor de eerste keer aan de bak in Mexico

Flipkens voor de eerste keer aan de bak in Mexico

Flipkens voor de eerste keer aan de bak in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de dubbel Indian Wells – Miami kiest Kirsten Flipkens (WTA-23) er voor om nog een weekje aan haar Amerikaanse tournee te breiden op de Abierto Monterrey Open in Mexico ($ 500 000). Ook Ysaline Bonaventure (WTA-299) kwam er in actie, maar zij sneuvelde in de eerste kwalificatieronde.

De Abierto Monterrey Open stond oorspronkelijk niet op de planning voor Kirsten Flipkens, maar ze besliste in extremis om toch een wildcard te aanvaarden. Daardoor zakte de Belgische alsnog af naar Mexico. Dat is een primeur voor de Belgische, want nooit eerder kwam ze in het land van Speedy Gonzales.

“Onderweg naar Mexico om de Abierto Monterrey Open te spelen. Eerste keer in mijn leven dat ik naar Mexico ga 🙂 #Spannend”

De loting was Flipper alvast goed gezind. Als vierde reekshoofd neemt ze het in de eerste ronde namelijk op tegen een kwalificatiespeelster. Met de Amerikaanse Allie Kiick (WTA-155) of de Slowaakse Tadeja Majeric (WTA-127) in de tweede ronde, lijken de kwartfinales dan ook slechts een kwestie van tijd. In die kwartfinales zou dan normaal de Italiaanse Karin Knapp (WTA-50) haar opwachting maken. Hun twee vorige ontmoetingen werden netjes verdeeld, maar dateren al wel van 2011 en 2012.

Een mogelijke qualifier waartegen Kirsten Flipkens het had moeten opnemen, kon Ysaline Bonaventure zijn. Zij slaagde er echter niet in om haar eerste kwalificatiematch winnend af te sluiten. Tegen de Georgische Oksana Kalashnikova (WTA-315) werd de wedstrijd beslist in de details, en daar bleek haar tegenstandster net iets beter te scoren.

Een spannende eerste set moest beslist worden in een tiebreak. Ook die ging gelijk op, maar uiteindelijk was het de 23-jarige Kalashnikova die hem met 5-7 pakte. In de tweede set was het Bonaventure die meer initiatief begon te nemen. Ze krikte haar niveau op en bracht met 6-3 de stand terug in evenwicht. In de beslissende manche was het echter terug Oksana Kalashnikova die het voor het zeggen had. Het vat van Bonaventure was wat leeg en Kalashnikova had geen medelijden: 2-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws