Home » Geen categorie » Flipkens wint knotsgekke wedstrijd tegen Schiavone

Flipkens wint knotsgekke wedstrijd tegen Schiavone

Flipkens wint knotsgekke wedstrijd tegen Schiavone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Moorilla Hobart International in Hobart (International; $ 235 000). In de eerste ronde versloeg ze de Italiaanse Francesca Schiavone na een thriller van formaat.

Kirsten Flipkens (WTA-51) heeft ondertussen bewezen dat ze haar niveau dat ze eind vorig jaar etaleerde nog niet verleerd is. Vorige week bereikte ze knap de kwartfinales van de ASB Classic, en deze week rekende ze in de eerste ronde van de Moorilla Hobart International af met Francesca Schiavone (WTA-44), het zesde reekshoofd in Hobart.

De eerste set begon niet zo denderend voor de Belgische. Flipkens, die het vooral op de backhand van Schiavone had gemunt, raakte verstrikt in haar eigen tactische plan. Twee maal brak Schiavone door de opslag van Flipper en leek bijgevolg op weg naar een makkelijke overwinning: 2-6.

Dat was echter buiten de kleine, maar dappere Flipkens gerekend. Als een speer startte ze aan die tweede set, met nu heel wat meer variatie. Schiavone was overdonderd, en Kirsten Flipkens wist niet van ophouden: het ene na het andere knappe shot vloog van haar racket. Op een mum van tijd stond het 4-0. En net wanneer je denkt dat de wedstrijd nu helemaal gekanteld is, gaat de scheidsrechter er zich mee moeien: een call van de lijnrechter die niet telt omdat die te laat was en een overrule op een bal op een wel erg merkwaardige plaats. Hoe het ook zij, Schiavone profiteerde optimaal en kwam terug tot 4-2 met een breakpunt voor 4-3. Flipkens raapte zichzelf echter net op tijd terug bijeen om de set alsnog af te maken: 6-3.

Een derde set zou dus de definitieve beslissing moeten brengen. Tot 2-3 ging het gelijk op, maar dan moest Flipkens haar service inleveren. Na nog wat bediscussieerbare beslissingen van de lijnrechters en stoelscheidsrechter in het nadeel van beide speelsters, zag het er plots heel slecht uit voor Kirsten Flipkens: 2-5. Maar de Belgische gaf niet op, ze drukte nog wat extra op het gaspedaal, maakte haar lobs nog net iets hoger, haar slagen nog net iets preciezer en haar opslagen nog net iets harder. En dat loonde, met een break kwam ze terug in de wedstrijd en sleepte ze er een tiebreak uit. Daarin nam ze al meteen een mini-break, en gaf ze haar voorsprong nooit meer af. Na twee uur en een kwartier kon Flipkens bij 7-3 juichen en druipte een zichtbaar ontgoochelde Schiavone af.

Alles samen was het een hoogstaande match met knap tennis van beide speelsters. Spannend was het zeker ook, dat vond zelfs Kim Clijsters, die in haar carrière toch al wel heel wat heeft meegemaakt:

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/Clijsterskim/status/288255786138861569″]
“Ik ben aan het kijken naar Kirsten Flipkens die tegen Schiavone speelt! Zo zenuwslopend om het op de computer te zien! Komaan!”

In de tweede ronde neemt Kirsten Flipkens het op tegen de winnares van het duel tussen Bojana Jovanovski (WTA-56) en Anabel Medina Garrigues (WTA-48), maar eerst staat er een welverdiend dagje rust op het programma. Flipkens krijgt trouwens ook nog een andere beloning voor deze prestatie. Door deze overwinning komt ze volgende week maandag namelijk voor het eerst in haar carrière de top-50 van de wereldranglijst binnen. Afhankelijk van wat de anderen doen, zal dat rond plaats 45 zijn.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws