Home » Geen categorie » Flipkens zegeviert in Belgisch duel, exit Wickmayer

Flipkens zegeviert in Belgisch duel, exit Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-73) heeft het Belgische duel gewonnen op het WTA-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 250 000). Ze versloeg Alison Van Uytvanck (WTA-47) na een strijd van meer dan twee uur. Yanina Wickmayer (WTA-48) ging onderuit tegen het vierde reekshoofd.

Flipkens en Van Uytvanck stonden voor de tweede keer tegenover elkaar, vorig jaar trok Van Uytvanck aan het langste eind in Katowice. Deze keer waren de rollen omgedraaid, in de eerste set ging Flipkens tweemaal door de opslag van de Grimbergse, wat resulteerde in 6-2 setwinst. In set twee kon Van Uytvanck wel breakpunten afdwingen en in het derde spelletje was het raak, de break volstond om set twee met 4-6 binnen te halen

In een zenuwslopende derde set was Flipkens nét een tikkeltje beter dan haar tegenstandster, ze brak bij 5-3 en maakte het af op haar eigen opslag.

In de kwartfinale wacht een duel met de Britse Johanna Konta (WTA-27), die in januari de halve finale speelde in Melbourne. Konta versloeg Wickmayer na twee spannende sets die beslist werden in de tiebreak. Na 2 uur en 3 minuten stonden de 7-6(6) en 7-6(4) eindcijfers op het scorebord.

Flipkens speelde reeds tweemaal tegen Konta op hardcourt, zowel in Clermont-Ferrand als in Vancouver trok de Britse aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS