Home » Grand Slam » Wimbledon » Flipper samen met Steve “stunt” Darcis naar 2e ronde

Flipper samen met Steve “stunt” Darcis naar 2e ronde

Flipper samen met Steve “stunt” Darcis naar 2e ronde

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de eerste dag van het derde Grand Slam toernooi van het jaar kwamen er al meteen 5 Belgen in actie : Wickmayer, Flipkens, Darcis, Goffin en Malisse. En dankzij een schitterende prestatie van Steve Darcis haalt België vandaag de wereldpers.

Op papier had Steve Darcis de moeilijkste loting : hij moest het opnemen tegen Rafaël, Nadal de 8-voudige winnaar van Roland Garros. Darcis begon zonder complexen aan de wedstrijd, en kon een tiebreak in de eerste set forceren. Die winst hij verdiend te winnen met 7-6(4). Naar het eind van de tweede set leek de wedstrijd te gaan kantelen, Nadal ging door de opslag van onze landgenoot, en mocht bij 5-6 serveren voor de set. Darcis brak echter terug, en in een razends pannende tiebreak trok hij aan het langste eind 7-6(8). De kersverse papa sloeg al snel een kloof in de derde set, en wist die ook vast te houden. Exit Nadal dus, de eerste keer dat de Spanjaard verliest in de eerste ronde van een Grand Slam. De stunt van Steve Darcis was wereldnieuws :

Kirsten Flipkens moest lang wachten om aan te treden in haar eerste ronde match tegen Yulia Putintseva. ‘Flipper’ wist een spanndende eerste set met 7-5 te winnen. In de derde set werd ze al snel gebroken door de Kazachse, maar onze landgenote vocht terug, en wist uiteindelijk na anderhalf uur en vijf matchpunten met 7-5 6-4 te winnen.

Xavier Malisse startte uitstekend aan zijn match tegen Fernando Verdasco, en haalde de tiebreak in de eerste set binnen met 7-6(5). In de tweede set ging de Spanjaard echter al snel door de opslag van de West-Vlaming, en Malisse liet de set dan ook lopen 1-6. Malisse probeerde nog wel iets terug te doen, maar de Spanjaard pakte ook set 3 en 4 met 4-6 en 3-6.

Ook David Goffin had het alweer niet getroffen met de loting, en moest aan de bak tegen de nummer 7 van de wereld Jo-Wilfried Tsonga. In de eerste set speelde Goffin aardig mee, en kon hij een tiebreak uit de brand slepen. Helaas stak Tsonga een tandje bij, en won hij de tiebreak met 6-7(4). De Fransman ging door op zijn elan, en won ook de volgende 2 sets met 4-6 3-6.

Yanina Wickmayer had in principe de makkelijkste loting met het Servische nummer 97 van de wereld Dolonc. De eerste set ging vlot naar ‘Wicky’ met 6-3, maar Dolonc knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Ze pakte set 2 met 2-6, en er volgde een felbevochten derde set. Wickmayer maakte net iets meer fouten, met een verrassende exit (6-3 2-6 4-6) tot gevolg.

Op dinsdag komt Olivier Rochus nog in actie in het enkeltoernooi, hij neemt het op tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Malisse komt ook nog in actie in het dubbeltoernooi.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws