Home » Geen categorie » Fognini te sterk voor Goffin in Peking

Fognini te sterk voor Goffin in Peking

Fognini te sterk voor Goffin in Peking

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-17) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op het ATP-toernooi van Peking ($ 3 944 715). Hij verloor in drie sets van de Italiaan Fabio Fognini (ATP 28). Ook in het dubbelspel werd Goffin uitgeschakeld.

Goffin begon goed aan het toernooi van Peking met een vlotte zege tegen de Italiaan Andreas Seppi (ATP-25). In de tweede ronde moest hij het opnemen tegen man-in-vorm Fognini die op de US Open nog Rafael Nadal (ATP-8) uitschakelde. Het was het eerste duel tussen Goffin en Fognini.

De Italiaan nam de beste start, serveerde beter dan Goffin snelde naar 6-2 in de eerste set. In de tweede set herstelde Goffin het vertrouwen op zijn opslag met vijf aces en ging hij twee keer door de opslag van Fognini. De Belgische nummer één behield zijn voorsprong en greep set twee met 6-2. Daarna waren de rollen opnieuw omgekeerd in de beslissende derde set. Goffin sloeg vier dubbele fouten en werd twee keer gebroken. Hij had geen enkele breakbal en moest met 6-2 het onderspit delven. Na 1 uur en 32 minuten stond de 6-2,2-6,6-2-eindstand op het scorebord.

Ook in het dubbelspel kon Goffin geen succes boeken. Samen met de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP D-359) haalde hij in de eerste ronde nog zijn eerste dubbeloverwinning op het ATP-circuit maar hij kon er geen vervolg aan breien. In de tweede ronde moesten Goffin en Thiem met 6-3 en 6-4 het onderspit delven tegen vierde reekshoofden Daniel Nestor (ATP D-18) en Edouard Roger-Vasselin (ATP D-17).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws