Home » Geen categorie » Folie naar laatste vier in Dakar

Folie naar laatste vier in Dakar

Folie naar laatste vier in Dakar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alexandre Folie heeft het naar zijn zin in Senegal. Op Afrikaanse hardcourt versloeg hij in de kwartfinales van de Open de Dakar ($ 15 000) het vierde reekshoofd in twee sets.

Alexandre Folie (ATP-667) en Miljan Zekic (ATP-402) speelden in 2011 al eens tegen elkaar. Toen was het Zekic die won, maar deze keer wou Folie dat niet nog eens laten gebeuren. Hoewel er toch een rankingvevschil van meer dan 250 plaatsen was, bleek daar in de eerste set weinig van. Folie was de evenknie van zijn Servische tegenstrever en de eerste set ging dan ook gelijk op. Bij 5-5 schakelde Folie, het zevende reekshoofd, echter een tandje hoger, en dat bleek voldoende: 7-5.

De tweede set werd daarna slechts een formaliteit. Folie was gelanceerd en Zekic, het vierde reekshoofd, kwam er niet meer aan te pas. Met 6-1 plaatste Folie zich knap voor de halve finales. Daarin neemt hij het op tegen eerste reekshoofd Aldin Setkic (ATP-226). In de twee vorige ontmoetingen was het telkens Setkic die de winst na een driesetter mee naar huis pakte, maar hun laatste wedstrijd dateert al wel van 2011.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws