Home » Grand Slam » Roland Garros » Forfait Federer goed nieuws voor Goffin en Nadal

Forfait Federer goed nieuws voor Goffin en Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roger Federer (ATP-3) kondigde op donderdag aan dat hij niet zal deelnemen aan Roland Garros wegens een slepende rugblessure. Heel wat mensen waren absoluut niet gelukkig met dit nieuws, maar David Goffin (ATP-13) en Rafael Nadal (ATP-5) zullen alvast niet ongelukkig zijn met dit nieuws.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadal is namelijk momenteel vijfde op de wereldranglijst en dit wou zeggen dat hij in een eventuele kwartfinale al Djokovic (ATP-1), Wawrinka (ATP-4) of Murray (ATP-2) zou tegenkomen. Nu kan dit pas ten vroegste in de halve finale.

Ook Goffin schuift nu een plaats op in de loting en dat wil zeggen dat hij in een eventuele vierde ronde alvast niemand zal tegenkomen uit de top vier. Hij zou in de plaats tegen nog zeer moeilijke tegenstanders uitkomen zoals Nishikori (ATP-6), Tsonga (ATP-7), Berdych (ATP-8) en Raonic (ATP-9), maar deze lijken toch een stuk haalbaarder dan spelers zoals Djokovic en Murray.

Roland Garros kan als ze willen nog de reekshoofden wijzigen, maar de kans dat dit zal gebeuren lijkt zo goed als onbestaande.

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER