Home » Optima Open » Forget eerste finalist Optima Open, publiek smult van dubbelpartij

Forget eerste finalist Optima Open, publiek smult van dubbelpartij

Forget eerste finalist Optima Open, publiek smult van dubbelpartij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de tweede dag van de Optima Open kon het publiek opnieuw genieten van toptennis op de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist. Naast overwinningen van Richard Krajicek en Guy Forget, was het vooral smullen van de knotsgekke dubbelmatch Leconte/Ivanisevic vs. Noah/Bahrami.

In de eerste partij van de dag nam de Nederlander Richard Krajicek het op tegen de Zweed Thomas Enqvist, onder de stralende zon. Krajicek nam al snel afstand van de 39-jarige Zweed, die in 1999 de finale van de Australian Open haalde. In de tweede set ging het langer gelijk op, maar toch ging Krajicek relatief makkelijk met een 6-2 6-4 overwinning aan de haal. Toch maken alle spelers in Groep A nog aanspraak op de finale, het duel Enqvist-Ivanisevic morgen wordt beslissend.

Het publiek werd vooral verwend door de knotsgekke dubbelmatch tussen Leconte/Ivanisevic en Noah/Bahrami. Entertainment van de hoogste plank, waarbij alle spelers hun kunsten lieten zien mét de nodige humor. Zo ging Ivanisevic na een woordenwisseling met de schoen van de scheidsrechter aan de haal en moest Bahrami even “gereanimeerd” worden door Noah. Leconte had dan weer de nodige moeite met de lengte van zijn short, en Noah nam even de plaats van de lijnrechter in. Uiteindelijk wonnen Leconte/Ivanisevic met 8-7, maar alle spelers veroverden zeker de harten van het talrijk opgekomen publiek.

In de laatste partij van de dag nam John McEnroe het op tegen Guy Forget. Het duurde geen game vooraleer “enfant terrible” McEnroe in de clinch ging met de scheidsrechter. De beroemde quote “You cannot be serious” bleef dan ook niet uit. McEnroe had het dan ook niet onder de markt tegen de Fransman, en verloor de eerste set met 2-6. Intussen was het lichtjes beginnen druppelen, en de Amerikaan riep de scheidsrechter bij zich om de staat van de court te inspecteren. Tot een regenpauze kwam het echter niet, McEnroe knokte zich terug tot 4-4, maar moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Guy Forget, die doorstoot naar de finale op zondag.

Foto’s van deze geslaagde dag 2 van de Optima Open vind je op onze Pinterest pagina.

Morgen is het vooral uitkijken naar het afscheid van Dick Norman op Belgische bodem. Tennisplaza.be is uiteraard weer van de partij.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws