Home » Geen categorie » FOTOSPECIAL – Clijsters is scheidsrechter in Special Olympics-duel

FOTOSPECIAL – Clijsters is scheidsrechter in Special Olympics-duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maandag vond in Bree een Play Unified-ontmoeting met Yanina Wickmayer, Sabine Appelmans en twee Special Olympics-atleten plaats. Het duel kaderde in de campagne van Special Olympics Belgium, die het samen sporten van mensen met en zonder verstandelijke beperking in dezelfde ploeg of club promoot.

Een tijdje geleden daagde Lies Gielis Yanina Wickmayer uit: “Yanina, Balletje slaan? Ik ben alvast in vorm”. Wickmayer ging de uitdaging aan, en nodigde ook Sabine Appelmans uit voor een unified dubbelwedstrijd op de Kim Clijsters Academy in Bree, met Clijsters als scheidsrechter.

Uitdaagster Gielis was in de wolken dat ze samen met Appelmans tegen Wickmayer mocht spelen: “Tennis is één van mijn favoriete sporten en ik vind het super om vandaag een match te spelen met twee tennisidolen!”. Ze bracht ook Kim Lodewijckx mee, die dubbelde met Wickmayer. De vriendschappelijke wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Appelmans en Gielis.

Wickmayer was na afloop tevreden: “Ik heb geen seconde getwijfeld om de challenge te accepteren, mensen met of zonder een verstandelijke beperking kunnen elkaar perfect vinden in hun passie voor een sport en dat is wat wij vandaag ook getoond hebben.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden