Home » Grand Slam » Wimbledon » FOTOSPECIAL – Een trip down memory lane in zwart en wit op Wimbledon

FOTOSPECIAL – Een trip down memory lane in zwart en wit op Wimbledon

FOTOSPECIAL – Een trip down memory lane in zwart en wit op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van de overwinning van Rod Laver in 1962 over de finale tussen Chris Evert en Martina Navratilova in 1979 tot een typische Londense zomerdag in 1985: het sociale media team van Wimbledon dook de archieven in en trakteert de fans op een trip down memory lane in zwart en wit.

Als er één toernooi is dat altijd dat beetje meer prestigieus dan de anderen zal zijn, is het Wimbledon. De Londense Grand Slam is niet alleen het oudste tennistoernooi ter wereld (sinds 1877!), het ademt traditie en heeft een énorm rijke geschiedenis.

Tradities en geschiedenis, dat zijn zaken waar men in Groot-Brittannië graag mee uitpakt. Ook Wimbledon, dat op Twitter een nostalgisch draadje plaatste met zwart-witfoto’s uit de oude doos. Hieronder kan je de foto’s bekijken en als je helemaal naar beneden scrolt, kan je nog een extraatje met Koningin Elizabeth II ontdekken dat we zelf hebben toegevoegd.

De Queen en Althea Gibson op Wimbledon

Wat met de grote afbeelding bovenaan dit artikel? Die hebben we zelf opgediept en dateert uit 1957.

Rechts herken je wellicht Koningin Elizabeth II. De Queen overhandigt op de foto de Venus Rosewater Dish Wimbledon trofee aan de Amerikaanse Althea Gibson na haar overwinning op haar landgenote en dubbelpartner Darlene Hard. Samen met Hard wint Gibson dat jaar ook het dubbelspel. Met uitzondering van de Brit Jimmy Tattersall bij de junioren, zijn alle winnaars op Wimbledon dat jaar afkomstig uit de States en Australië.

Koningin Elizabeth II, Althea Gibson en Darlene Hard - © Associated Press
Koningin Elizabeth II, Althea Gibson en Darlene Hard – © Associated Press

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws