Home » Nieuws » Foutloos parcours voor Belgen in dubbelspel US Open

Foutloos parcours voor Belgen in dubbelspel US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het dubbelspel is uitstekend gestart voor onze landgenoten in New York. De drie dubbelwedstrijden die donderdag op het programma stonden op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) werden gewonnen.

Topreekshoofden Elise Mertens (WTA D-1) en Su-Wei Hsieh (WTA D-2) lieten geen spaander heel van hun tegenstandsters Anna Kalinskaya (WTA D-100) en Yulia Putintseva (WTA D-169), ze trokken met 6-0 en 6-0 aan het langste eind. Hun tegenstandsters in de tweede ronde zijn nog niet bekend.

Enkele uren nadat Greet Minnen (WTA D-121) zich knap wist te plaatsen voor de derde ronde in het enkelspel, kende ze ook succes aan de zijde van verloofde Alison Van Uytvanck (WTA D-116). Het Belgische duo was met 6-3 en 6-4 te sterk voor Lyudmyla Kichenok (WTA D-44) en Makoto Ninomiya (WTA D-51). In de volgende ronde volgt een duel met zestiende reekshoofden Ellen Perez (WTA D-46) en Kveta Peschke (WTA D-48).

Achtste reekshoofden Sander Gillé (ATP D-32) en Demi Schuurs (WTA D-13) namen een goede start in het gemengd dubbelspel. Ze zetten Bruno Kuzuhara (ATP D-1686) en Elvina Kalieva (ATP D-1531) met 6-4 en 6-3 opzij. Het is nog niet bekend tegen wie ze uitkomen in de volgende ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS