Kirsten Flipkens (WTA D-47) en Elise Mertens (WTA D-39) zijn er niet in geslaagd om België het beslissende derde punt te bezorgen in de ontmoeting met Frankrijk. Ze verloren het dubbelspel in drie sets van Kristina Mladenovic (WTA D-19) en Amandine Hesse (WTA D-327).

Beide teams namen een nerveuze start in de eerste set en moesten meteen hun service inleveren. Frankrijk ging nadien nog eens door de opslag van de Belgen, en ging zo met 2-4 aan de leiding. Mertens en Flipkens konden niet meer terugbreaken en zagen de set met 4-6 verloren gaan.

Een betere start voor Mertens en Flipkens in set twee, ze liepen 2-0 uit en konden nadien het kloofje nog uitdiepen. Ze lieten enkele knappe punten zien en namen de wedstrijd in handen. Met 6-2 sleepte het Belgische team de tweede set in de wacht.

Wat concentratieverlies in het begin van de derde set en de partij kantelde opnieuw. Zowel Flipkens als Mertens verloren hun opslagspelletje en Mladenovic en Hesse liepen 0-3 uit. Het Belgische team kon geen vuist meer maken, de set ging met 2-6 naar Frankrijk. België grijpt zo naast de halve finale, eind april wachten barrages om het behoud in Wereldgroep I te verzekeren.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.