Home » Davis Cup » Frankrijk kopje onder op eerste dag Davis Cup-finale

Frankrijk kopje onder op eerste dag Davis Cup-finale

Frankrijk kopje onder op eerste dag Davis Cup-finale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de eerste dag van de Davis Cup-finale staat Frankrijk 2-0 in het krijt tegen Kroatië.

De verrassende opstelling van de Franse kapitein Yannick Noah bleek vooralsnog geen succes. In het Stade Pierre Mauroy in Rijsel verloren zowel Jérémy Chardy (ATP-40) als Jo-Wilfried Tsonga (ATP-259) hun eerste wedstrijd.

Chardy beet als eerste zijn tanden stuk op het Kroatische toptalent Borna Coric (ATP-12): 6-2, 7-5 en 6-4. Ook Tsonga, die na maanden van blessureleed ver is teruggezakt op de wereldranglijst, kon niet winnen. Marin Cilic (ATP-7) versloeg hem met bijna exact dezelfde cijfers als zijn landgenoot eerder: 6-3, 7-5 en 6-4.

Borna Coric - © Philippe Buissin (Imagellan)
Borna Coric – © Philippe Buissin (Imagellan)

Opgeven

Het had geen haar gescheeld of Tsonga had de handdoek geworpen, zo bleek na afloop van de eerste dag. “In de derde set voelde hij pijn in zijn adductoren, daarna was hij niet meer dezelfde”, liet Noah op de persbabbel optekenen. “We kwamen vandaag nooit in de buurt van winst, integendeel, Kroatië is erg sterk.”

Frankrijk geeft zich echter nog niet gewonnen en kan vandaag rekenen op twee specialisten voor het dubbelspel: Nicolas Mahut (ATP D-11) en Pierre-Hugues Herbert (ATP D-12). “We moeten gemotiveerd en positief blijven”, weet Noah.

In het dubbelspel zal het Franse topduo het echter niet onder de markt hebben. Ook Kroatië heeft specialisten in huis: Mate Pavic (ATP-4) Ivan Dodig (ATP D-35).

Als Kroatië vandaag het dubbelspel wint, onttroont het Frankrijk als kampioen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws