Home » Davis Cup » Frankrijk plaatst zich als eerste voor Davis Cup-finale

Frankrijk plaatst zich als eerste voor Davis Cup-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Frankrijk heeft zich geplaatst voor de finale van de Davis Cup, ze wonnen het dubbelspel tegen Spanje. Kroatië en de Verenigde Staten strijden zondag verder om een finaleticket.

Frankrijk – Spanje 3-0

Voor Frankrijk kwamen Julien Benneteau (ATP D-150) en Nicolas Mahut (ATP D-17) in actie. Zij moesten het in Rijsel opnemen tegen Marcel Granollers (ATP D-22) en Feliciano Lopez (ATP D-28). De Franse dubbeltandem won overtuigend met 6-0, 6-4 en 7-6 (7). Titelverdediger Frankrijk staat zo opnieuw in de finale.

Kroatië – VS 2-1

In het duel tussen Kroatië en de VS wisten Mike Bryan (ATP D-1) en Ryan Harrison (ATP D-54) hun land een eerste punt te bezorgen. De Amerikaanse tandem had maar liefst 4 uur en 43 minuten nodig om Ivan Dodig (ATP D-24) en Mate Pavic (ATP D-4) met 7-5, 7-6 (6), 1-6, 6-7 (5) en 7-6 (5) te verslaan. Op zondag staan nog twee partijen in het enkelspel op het programma. Marin Cilic (ATP-6) speelt het eerste duel tegen Steve Johnson (ATP-30) en kan zo zijn land het derde en beslissende punt bezorgen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden