Home » Fed Cup » Frankrijk verovert derde Fed Cup-titel, met dank aan Mladenovic

Frankrijk verovert derde Fed Cup-titel, met dank aan Mladenovic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Frankrijk heeft in Perth (Australië) de Fed Cup-titel veroverd. Het won in extremis met 2-3 van thuisland Australië.

Na de eerste dag hingen de bordjes nog gelijk, iedereen keek dan ook uit naar de clash tussen Kristina Mladenovic (WTA-40) en favoriete Ashleigh Barty (WTA-1).

De wedstrijd werd een ware thriller met kansen aan beide kanten. Na maar liefst 2 uur en 32 minuten was het de Française die in drie sets aan het langste eind trok: 2-6, 6-4 en 7-6 (1). Leuk weetje: de wedstrijd duurde langer dan de twee wedstrijden samen op de eerste speeldag.

Bordjes terug gelijk

Frankrijk kon de confrontatie in de vierde manche afmaken, maar Pauline Parmentier (WTA-122) kon niet stunten tegen Ajla Tomljanovic (WTA-51). De knappe Australische maakte haar uitschuiver van een dag eerder helemaal goed met 6-4 en 7-5. Het dubbelspel zou beslissen wie de felbegeerde trofee zou binnenhalen.

Samantha Stosur (WTA D-12) en Barty (WTA D-19) begonnen misschien als favorieten aan de dubbelmanche, maar kregen met Kristina Mladenovic (WTA D-2) wel een absolute specialiste tegenover zich. Samen met Caroline Garcia (WTA D-247) maakte ze de Franse droom ook helemaal waar. Het was die laatste die op eigen opslag Stosur met een knappe volley in de fout dwong: 6-4 en 6-3 na exact 1 uur en 16 minuten spelen.

Frankrijk pakt zo zijn derde Fed Cup-titel ooit en eerste in zestien jaar. “Ik ben niet zeker of ik mij kan realiseren wat er gebeurd is vandaag”, aldus Garcia na afloop. “Het is een dol weekend geweest voor iedereen, dit is ongelofelijk.”

“Dit is een heel emotioneel moment voor ons”, vult Mladenovic aan. “Drie jaar geleden kwamen we net tekort, nu wilden we een beetje wraak nemen. Dit gevoel is onbeschrijfelijk.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden