Home » Geen categorie » Frankrijk wint opnieuw Hopman Cup

Frankrijk wint opnieuw Hopman Cup

Frankrijk wint opnieuw Hopman Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Frankrijk heeft na een spannend slot de Hopman Cup gewonnen, het officieuze kampioenschap voor gemengde landenteams. In het Australische Perth schreef Frankrijk ten koste van de Verenigde Staten voor de tweede maal in de geschiedenis dit toernooi op hun palmares. 

Richard Gasquet (ATP-18) en Kristina Mladenovic (WTA-42) moesten in de finale aan de bak tegen Jack Sock (ATP-23) en Coco Vandeweghe (WTA-36). De Verenigde Staten konden met het meeste vertrouwen aan het duel beginnen: in de voorafgaande poule verloren ze slechts één wedstrijd.

Gasquet, die in de drie voorafgaande wedstrijden nog niet kon winnen van Sock, bracht het beste in zichzelf naar boven. De Fransman wist een matchpunt tegen te redden en won uiteindelijk met 6-3, 5-7 en 7-6 (6). Vandeweghe bracht het scorebord op 1-1 na een 6-4, 7-5-overwinning tegen de Française Mladenovic.

Kristina Mladenovic - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Kristina Mladenovic – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

Het afsluitend gemengd dubbel moest uitmaken wie de titel mee naar huis mocht nemen. Vandeweghe (WTA D-18) en Sock (ATP D-16) hadden, gebaseerd op hun ranking, de beste papieren. Maar het waren Gasquet (ATP D-857) en Mladenovic (WTA D-2) die na een spannende wedstrijd de titel konden verzekeren. Setstanden waren 4-1 en 4-3 (5-0).

Primeur: FAST4

Deze week was de Hopman Cup ook nog het toneel voor een opvallende primeur: in het gemengd dubbel werden voor het eerst in een groot toernooi de FAST4-regels toegepast. Deze regels zijn ontstaan in Australië en houden in dat een de set binnen is na vier gewonnen games. Er wordt zonder voordeel gespeeld bij deuce (diegene die het volgende punt wint, wint het game), letballen bij de opslag worden gewoon doorgespeeld en bij een 3-3 gelijke stand in een set komt er een tiebreak. Deze nieuwe regels kwamen er als een mogelijke oplossing om tennis meer tv-geniek te maken. Door de kortere duur en de beter te voorspellen duur, wordt tennis namelijk interessanter voor adverteerders en tv-zenders.

koen

koen

Meer nieuws