Home » Grand Slam » Franse politie onderzoekt matchfixing op Roland Garros

Franse politie onderzoekt matchfixing op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Franse politie is een onderzoek gestart naar een gemanipuleerde wedstrijd op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Volgens de Duitse krant die Welt gaat het om een partij in het vrouwendubbelspel en om honderdduizenden euro’s.

Afgelopen woendag speelde het Roemeense duo Andreea Mitu (WTA D-106) en Patricia Maria Tig (WTA D-1453) tegen Madison Brengle (WTA D-257) en Yana Sizikova (WTA D-89). Mitu en Tig wonnen de partij met 6-1 en 6-3.

Vooral het vijfde game in de tweede set zou verdacht zijn. De Russin Sizikova verloor haar servicegame op love en vooral de manier waarop is merkwaardig. Ze slaat twee dubele fouten en bij een ander punt lijkt ze bewust weg te glijden om de bal te missen.

Verder onderzoek moet nu uitwijzen in hoeverre de speelsters betrokken waren bij de vermeende manipulatie. De Tennis Integrity Unit (TIU) onderzoekt de zaak, maar wou geen verdere commentaar geven.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Geen finale voor Bergs in Bressuire

Zizou Bergs (ATP-437) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het ITF-toernooi van Bressuire (Frankrijk, M15). Hij verloor in twee sets van het jonge Deense talent Holger Vitus Nodskov Rune (ATP-477).

LEES MEER