Home » Davis Cup » Franse tennisfederatie maakt locatie Davis Cup-finale bekend

Franse tennisfederatie maakt locatie Davis Cup-finale bekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Davis Cup-finale tussen Frankrijk en België van 24 tot 26 november zal plaatsvinden in het Stade Pierre-Mauroy in Rijsel. Er wordt op hardcourt gespeeld. Dat maakte de Franse tennisfederatie zopas bekend.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bernard Giudicelli, voorzitter van de Franse tennisfederatie, geeft op de website meer uitleg: “We zullen er met de stad Rijsel alles aan doen zodat het Franse team de beker in de lucht mag steken. Daarnaast willen we met deze finale ook een groot en populair tennisfeest organiseren, net als we dat hebben gedaan met de halve finale tegen Servië toen in totaal meer dan 47 000 supporters konden genieten van het spektakel. Het Pierre-Mauroy-stadion is een uitzonderlijke accommodatie. We twijfelen er niet aan dat het stadion klaar zal zijn om België te ontvangen en het opnieuw een heksenketel zal zijn.”

Kapitein Yannick Noah liet zich eerder al ontvallen dat hij de finale graag in Rijsel zou spelen: “Een finale met 20 000 Fransen en 20 000 Belgen, dat zou een geweldig feest zijn.” Enig probleempje was dat er op hetzelfde moment een rudbywedstrijd tussen Frankrijk en Japan gepland stond. Samen met de rugbyfederatie werd daarvoor een oplossing gevonden. Afgelopen weekend speelde Frankrijk tegen Servië in Rijsel en ook in 2014 speelden ze er de (verloren) finale tegen Zwitserland.

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER