Home » Geen categorie » Franse umpire Maria houdt het na vijftien jaar voor bekeken

Franse umpire Maria houdt het na vijftien jaar voor bekeken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tennisscheidsrechter Pascal Maria houdt het voor bekeken. De 44-jarige Fransman zat vijftien jaar lang op de stoel, maar zoekt nu andere oorden op. Hij gaat aan de slag bij de Franse Tennisfederatie.

Afgelopen weekend op de Master U BNPParibas leidde Maria zijn laatste wedstrijd in goede banen. “Maria heeft zijn job op het hoogste niveau op een uitzonderlijke manier uitgeoefend. Hij dwong het respect af van de hele (tennis)wereld en is hoe dan ook een voorbeeld voor vele jonge scheidsrechters. We zullen hem missen”, zegt de Internationale Tennisfederatie.

Maria draaide sinds 2002 mee op het tenniscircuit en was scheidsrechter in liefst veertien grandslamfinales. De Fransman zat ook op de stoel bij negen Davis Cup-finales en de finale van de Olympische Spelen in 2016 tussen Andy Murray (ATP-16) en Juan Martin del Potro (ATP-11). Maria was onder meer getuige van de Wimbledon-finale tussen Roger Federer (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-1) in 2008. De Spanjaard triomfeerde na 4 uur en 48 minuten met 6-4 6-4 6-7 (5) 6-7 (8) 9-7. Ook de legendarische clash tussen Novak Djokovic (ATP-12) en Nadal op de Australian Open maakte de Fransman mee. Na 5 uur en 53 minuten stond er 5-7 6-2 6-2 6-7 (5) en 7-5 op het scorebord in het voordeel van de Serviër, nog altijd de langst durende grandslamfinale uit de geschiedenis.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS