Het wordt uitkijken voor het Belgische Davis Cup-team tegen Hongarije. De 25-jarige Marton Fucsovics (ATP-80) bereikte de vierde ronde in Melbourne, en is in topvorm.

Van 2 tot 4 februari neemt de ploeg van kapitein Johan Van Herck het op tegen Hongarije. Fucsovics, ex-nummer één bij de junioren, is het speerpunt in de Hongaarse selectie. Hij liet de afgelopen weken zien dat hij een gevaarlijke klant is. Op het challengertoernooi van Canberra speelde hij de finale, waar hij verloor tegen Andreas Seppi (ATP-76), en op de Australian Open bereikte hij de vierde ronde.

Op weg naar zijn ontmoeting met Roger Federer (ATP-2) was hij onder andere te sterk voor Sam Querrey (ATP-13). Ook tegen de Zwitser liet hij aardige dingen zien, al ging hij uiteindelijk in drie sets onderuit met 6-4, 7-6(3) en 6-2.

Fucsovics keert nu terug naar zijn thuisland, en reist dan af naar Luik. “Ik ben heel erg tevreden over mijn parcours hier, het is de eerste keer dat ik de vierde ronde bereik op een Grand Slam, dat geeft vertrouwen”, aldus de Hongaar. Hij kijkt ook uit naar het duel met David Goffin (ATP-7), al is het nog niet helemaal zeker of de Luikenaar wel in actie zal komen. Fucsovics is alvast op zijn hoede: “Ik denk wel dat hij erbij zal zijn. Na zijn vroege uitschakeling was ik ervan overtuigd dat dit geen goed nieuws is voor ons. Hij zal gemotiveerd zijn, uit op revanche, en willen winnen voor eigen publiek. Maar ik heb er ook veel zin in en wil de beste spelers ter wereld kloppen.”

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.