Home » Geen categorie » Game over voor Authom in Cherbourg

Game over voor Authom in Cherbourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het zit niet mee voor Maxime Authom (ATP-345). Hij bereikte als enige Belg de hoofdtabel van het Challengertoernooi in Cherbourg (€ 42 500, Frankrijk), maar ging strijdend ten onder in de eerste ronde.

Na drie knappe wedstrijden bemachtigde Authom verdiend een plaatsje op de hoofdtabel. In zijn eerste ronde kwam hij uit tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-152), het zevende reekshoofd. Onze landgenoot toont zich echter niet onder de indruk van zijn meer dan 100 plaatsen hoger gerangschikte tegenstander. De eerste set gaat lang gelijk op. Een tie break brengt uiteindelijk verlossing. De Rus wint deze met 7-2.

Ook in de tweede set zijn de twee gladiatoren elkaar meer dan waard. Zowel Authom als Khachanov vechten voor elke bal en leggen elkaar het vuur aan de schenen. Een tweede tie break is dan ook het logische gevolg. Opnieuw trekt de Rus aan het langste eind, 7-4. Khachanov gaat door naar de tweede ronde, voor Authom zit het enkeltoernooi erop.

De 28-jarige Authom trad amper anderhalf later ook aan in het dubbelspel. Met de Fransman Romain Jouan (ATP D-988) aan zijn zijde nam hij het op tegen Jordan Thompson (ATP-D 163) en Jurgen Zopp (ATP-D 313). Het Australisch-Estse duo wint de eerste set met 7-5. Authom en Jouan nemen revanche in de tweede manche en schrijven deze op hun naam met 7-6(5). Voor de vierde keer vandaag mag Authom zich opmaken voor een tie break. Ook nu weer drijft hij de spanning ten top. Thompson en Zopp winnen uiteindelijk de wedstrijd met 10-12.

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS