Home » WTA » Garbiñe Muguruza nieuwe toernooidirecteur WTA Finals in Riyad: “Tennis promoten in het Midden-Oosten”

Garbiñe Muguruza nieuwe toernooidirecteur WTA Finals in Riyad: “Tennis promoten in het Midden-Oosten”

Garbiñe Muguruza nieuwe toernooidirecteur WTA Finals in Riyad: “Tennis promoten in het Midden-Oosten”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voormalig grandslamkampioene Garbiñe Muguruza, die in april het einde van haar carrière aankondigde, is aangesteld als toernooidirecteur van de WTA Finals in Riyad, Saudi-Arabië.

De WTA Finals vindt dit jaar van 2 t.e.m. 9 november voor het eerst plaats in Saudi-Arabië, het toernooi is voor de Spaanse ex-prof meteen een vuurdoop van jewelste. “Muguruza zal samenwerken met de WTA, de Saudische Tennisfederatie en het Ministerie van Sport om de planning en uitvoering van het evenement voor de komende drie jaar op te volgen”, liet de WTA woensdag weten in een persbericht. “Ze zal zich met name inspannen om de bekendheid van tennis in het Midden-Oosten te vergroten en een centrale rol te spelen in het promoten van een gezonde levensstijl onder de jongeren in de regio.”

(lees verder onder de tweet)

Voor WTA-baas Steve Simon is Muguruza “een wereldwijd rolmodel, een echte kampioene en dus de ideale kandidaat voor deze essentiële rol”.

Bevoorrecht

“Ik voel me erg bevoorrecht”, reageert de 30-jarige Spaanse, die in 2021 zelf de WTA Finals in Guadalajara (Mexico) won. “Ik weet hoe speciaal dit evenement is voor onze beste speelsters en ik heb ook gezien hoe het gemeenschappen over de hele wereld kan inspireren.”

“Ik vind het geweldig om samen te werken met een geweldig team om zo het vrouwentennis te presenteren. We tonen dat het tennis ontwikkelt, en willen alle fans, vooral meisjes en vrouwen, aanmoedigen om hun dromen na te jagen.”

Muguruza won in haar carrière twee Grand Slams: Roland Garros in 2016 en Wimbledon in 2017. Dat jaar was ze ook vier weken lang de nummer 1 van de wereld.

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe

Meer nieuws