Home » European Open » Gasquet in drie sets langs taaie Edmund naar finale European Open

Gasquet in drie sets langs taaie Edmund naar finale European Open

Gasquet in drie sets langs taaie Edmund naar finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste halve finale van de European Open (€ 635 645) stond het 30-jarige derde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-19) tegenover de 21-jarige Brit Kyle Edmund (ATP-43). Het jonge talent leek het lange tijd te gaan halen, maar uiteindelijk pakte de ervaren Fransman de winst in drie sets.

Beide spelers keken elkaar reeds één keer in de ogen, op de US Open dit jaar won Edmund makkelijk in de derde ronde in drie sets. De Brit serveerde set en ging op love door de opslag van Gasquet om zo 2-4 voor te komen. De Fransman kon geen enkel breakpunt afdwingen en verloor de eerste set met 3-6.

In de tweede set ging Edmund meteen door de opslag van Gasquet, die aanvankelijk geen antwoord vond op de service van Edmund. In de vierde game kon Gasquet een eerste breakpunt afdwingen, maar met een afzwaaier was de kans verkeken. Bij 3-4 kreeg de Fransman opnieuw twee kansen en toen was het wel raak, 4-4 en terug wat spanning in de wedstrijd. Edmund kreeg opnieuw twee breakpunten in de volgende game, maar de Fransman redde knap. Bij 5-6 moest Edmund serveren om in de set te blijven, maar Gasquet pakte vier punten op rij en sleepte een derde set uit de brand.

In de derde set redde Edmund zeven breakpunten in het vierde game, maar bij het achtste lukte het dan toch voor de Fransman. Hij gooide er een lovegame achteraan en liep 4-1 uit. De veer leek gebroken bij Edmund, de Fransman maakte het knap af op de opslag van de Brit en won de derde set met 6-2. “Ik was dicht bij de uitgang, maar het doet deugd om deze partij alsnog te winnen. Een finale tegen Goffin zou mooi zijn, hij is een groot talent”, aldus een opgetogen Fransman.

Gasquet won begin dit jaar voor de derde keer het toernooi van Montpellier en stond enkele weken geleden in de finale in Shenzhen waar hij verloor van Tomas Berdych (ATP-9). In zijn carrière won hij reeds dertien ATP-toernooien.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws