Home » European Open » Gasquet wint eerste European Open

Gasquet wint eerste European Open

Gasquet wint eerste European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Richard Gasquet (ATP-19) heeft de European Open (Hardcourt, € 635 645) op zijn naam geschreven. In twee sets was de Fransman te sterk voor de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-77).

De European Open kreeg een verrassende ontknoping met de finale tussen Schwartzman en Gasquet. Schwartzman stuntte eerst tegen vierde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22) en daarna tegen het Belgische topreekshoofd David Goffin (ATP-12). Derde reekshoofd Gasquet kwam in zijn halve finale dichtbij de exit tegen het Britse jonge talent Kyle Edmund (ATP-43) maar kon zich uiteindelijk toch voor de finale plaatsen.

De eerste set leverde een attractief en spannend kijkstuk op. Schwartzman kreeg vroeg in de set een breakpunt maar kon zijn breakbal niet benutten. Gasquet zette de Argentijn onder druk en ging wel door de opslag van zijn tegenstrever. De Fransman kreeg bij 5-4 drie setballen maar Schwartzman stak een stokje voor de deur. Met een sterke forehand brak hij terug en sleepte hij een tiebreak uit de brand. In de spannende tiebreak haalde de ervaren Gasquet het met 7-4.

De tweede set veranderde de partij volledig. Gasquet realiseerde een vroege break en liet een vermoeide Schwartzman niet meer terugkeren. De Fransman snelde naar de zege met 6-1. Na 1 uur en 29 minuten stond de 7-6, 6-1-eindstand op het scorebord. Gasquet verovert in Antwerpen zijn tweede ATP-titel van 2016, na een zege op het hardcourttoernooi van Montpelier in eigen land. Het is de veertiende ATP-titel van zijn carrière.

Volgend jaar een nieuwe editie van de European Open!

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever overhandigde de trofee aan Gasquet en had goed nieuws: “Volgend jaar komt er een nieuwe editie van de European Open, in Antwerpen! Dit toernooi is een troef voor de sport in Antwerpen!”

Gasquet was uiteraard heel tevreden met zijn Antwerpse titel: “In het begin van het toernooi speelde ik een aantal moeilijke matchen. Daarom ben ik heel blij dat ik het toernooi hier gewonnen heb. Het was een goed georganiseerd toernooi, met trouwe supporters. Volgend jaar kom ik terug om mijn titel te verdedigen!”

Schwartzman was duidelijk ontgoocheld met zijn nederlaag: “Ik wil Gasquet feliciteren met zijn knappe zege. Ik ben vermoeid van een drukke week.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws