Home » WTA » Gauff na dood van zwarte door politiegeweld: “Ben ik de volgende?”

Gauff na dood van zwarte door politiegeweld: “Ben ik de volgende?”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tennissensatie Cori Gauff is zwaar aangedaan door de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd en stuurde een opvallende TikTok de wereld in.

Heel wat beroemdheden reageerden al op de gebeurtenissen in het Amerikaanse Minneapolis en nu stuurde ook Gauff een veelzeggende TiktTok de wereld in.

De 16-jarige Amerikaanse tennisster zegt geen woord in het filmpje, maar toont, naast foto’s van zwarte mensen die omkwamen door politiegeweld, de boodschap “Dit is waarom ik mijn stem gebruik om tegen racisme te strijden”. Op het einde van de video steekt Gauff haar handen in de lucht en vraagt zij zich af of zij de volgende is. “Ik gebruik mijn stem, zal jij de jouwe gebruiken?”, staat er nog te lezen.

Floyd was een Afro-Amerikaanse man die stierf op 25 mei, nadat een politieagent minstens zeven minuten op zijn nek had geknield, terwijl hij geboeid en met zijn gezicht naar beneden op de weg lag.

Nieuwe tennisoutfit? Racket? Ballen? Snaren? … 🎾 Klik hier voor kortingen tot wel 80% op de grootste merken! 🤑 🔥

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER