Home » WTA » Gauff over haar ontmoeting met Michelle Obama: “Fantastisch”

Gauff over haar ontmoeting met Michelle Obama: “Fantastisch”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Cori Gauff is pas 16, maar krijgt sinds Wimbledon vorig jaar massa’s aandacht. “Ik ben gewoon mezelf”, blijft de Amerikaanse nuchter.

Als 16-jarige vanuit het niets in het midden van de belangstelling komen te staan, kan soms nare gevolgen met zich meebrengen. Gauff ging al een keer door een moeilijke tijd, maar heeft nu een manier gevonden om met de camera om te gaan. “Ik ben gewoon mezelf en focus niet op camera’s”, vertelt ze.

Eén van haar idolen, Michelle Obama, gaf haar tips. “Haar advies heeft mij al goed geholpen. Zij is een grote bron van inspiratie voor mij en voor iedereen in de wereld en niet alleen omdat ze First Lady was. Zij zet zich in om grenzen te verleggen voor gekleurde vrouwen.”

Inspiratie voor broers

Gauff wil naar eigen zeggen op haar beurt een inspiratiebron zijn voor haar jongere broers. “Ik weet dat ze naar me opkijken, dus ik wil hen leren om hard te werken.”

“Altijd als ik op toernooi ga, vraag ik hen wat ze willen. Mijn jongste broer Cameron vroeg om een haaientand halsketting mee te brengen vanuit Australië, mijn andere broer Cody, die 12 is, vroeg 1% of 10% van mijn prijzengeld. Hij is heel erg met geld bezig, wat niet goed is. Hij zou proberen om 50% te bekomen om dan te zakken tot 10%, maar hij heeft nog niks gekregen.” (lacht)

Gauff is momenteel het nummer 52 van de wereld en liet eerder al weten dat ze hoopt dat er snel terug kan getennist worden.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS