Home » Nieuws » Gauff speecht tijdens vreedzaam protest, Clijsters: “Bedankt om een voorbeeld te zijn voor mijn dochter”

Gauff speecht tijdens vreedzaam protest, Clijsters: “Bedankt om een voorbeeld te zijn voor mijn dochter”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Cori Gauff is amper 16 en naast een heus tennisfenomeen ook erg geëngageerd. De Amerikaanse gaf een #BlackLivesMatter-speech en ontroerde daarmee o.a. Kim Clijsters.

“Ik denk dat het triest is dat ik hier nu sta om te protesteren, terwijl mijn grootmoeder hier zoveel jaren geleden al stond”, opende Gauff. “Eerst en vooral moeten we van elkaar houden en blijven protesteren en onze stem gebruiken. Voor mijn toekomst, die van mijn broer, die van mijn toekomstige kinderen én die van jullie.”

“Als je naar zwarte muziek luistert en zwarte vrienden hebt, is dit ook jouw gevecht. Je kan niet én van de zwarte cultuur houden én tegelijk beweren dat de dood van George Floyd je koud laat. Is dat logisch? Dit is al jaren aan de gang en nog steeds moeten we smeken om verandering. Ik beloof dat ik mijn platformen zal blijven gebruiken om mijn stem te laten horen.”

Clijsters: “Bedankt om een voorbeeld te zijn voor mijn dochter”

Clijsters, die eerder al liet weten aangedaan te zijn door de huidige situatie in de Verenigde Staten, had lovende woorden voor haar jonge collega. “Bedankt om een meisje te zijn waar mijn dochter van kan leren en naar kan opkijken. Ik beloof je dat wij onze kinderen blijven aanleren wat juist is en dat zij dat op hun beurt kunnen doorgeven. Alles begint thuis.”

Nieuwe tennisoutfit? Racket? Ballen? Snaren? … 🎾 Klik hier voor kortingen tot wel 80% op de grootste merken! 🤑 🔥

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER