Home » Grand Slam » Australian Open » Gauff zorgt voor sensatie en stuurt titelverdedigster naar huis

Gauff zorgt voor sensatie en stuurt titelverdedigster naar huis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 15-jarige Coco Gauff (WTA-17) heeft voor sensatie gezorgd op de Australian Open. De Amerikaanse tiener zette in twee sets titelverdedigster Naomi Osaka (WTA-4) opzij.

Gauff startte het toernooi met knappe winst tegen Venus Williams (WTA-55) en een stevige driesetter tegen Sorana Cirstea (WTA-74). In de derde ronde stond ze tegenover Osaka, de winnares van vorig jaar. Het 15-jarige supertalent was allerminst onder indruk van de omstandigheden en pakte de eerste set met 6-3.

Naomi Osaka - © Jimmie48 Tennis Photography
Naomi Osaka – © Jimmie48 Tennis Photography

Ook in de tweede set wist Osaka haar tegenstandster niet te bedreigen, de pupil van Wim Fissette vond weinig antwoorden en zag ook de tweede set met 6-4 naar Gauff gaan. In de vierde ronde volgt een duel met Sofia Kenin (WTA-15) of Shuai Zhang (WTA-35).

Na afloop was de Amerikaanse opgetogen over haar winst, al dacht ze ook aan haar huiswerk: “Vandaag kreeg ik, gezien de omstandigheden, wat uitstel voor mijn huiswerk. Het is een eer om hier in de Rod Laver Arena te spelen en ik zou Rod Laver ook graag eens ontmoeten, en een selfie nemen voor op Instagram”. Laver liet op Twitter weten dat hij graag op de uitnodiging ingaat.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS