Home » Grand Slam » Australian Open » Geblesseerde Darcis onderuit

Geblesseerde Darcis onderuit

Geblesseerde Darcis onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis is gisteren verrassend uitgeschakeld op het challengertoernooi van Noumea in Nieuw-Caledonië ($ 75 000 +H). De Slowaak Andrej Martin versloeg Darcis in twee sets. Na de wedstrijd bleek dat Darcis met een blessure op de baan stond.

Door een tropische cycloon moesten de tweede rondes op het toernooi van Noumea uitgesteld worden. In die tweede ronde nam Steve Darcis (ATP-93), het eerste reekshoofd, het op tegen de Slowaak Andrej Martin (ATP-203). Het spreekt dan ook voor zich dat Darcis topfavoriet was.

Maar op het plein werd al snel duidelijk dat dit niet het geval was. Steve Darcis was niet in zijn normale doen, en met eerste opslagen die zelden boven 120 km/uur geraakten, kon Darcis zelfs maar 46 % van de punten op zijn eerste opslag winnen. Toch was het de Belg die met acht stuks het meeste breakpunten veroverde. Hiervan benutte hij echter slechts twee kansen, en daardoor kwam hij te kort tegen Martin die al zijn vijf breakpunten benutte. Na 1 uur en 14 minuten was de lijdensweg van Darcis dan eindelijk ten einde: 2-6 en 3-6.

Na de match werd duidelijk waarom Darcis er niet vol voor ging tijdens de match. Pijnlijke buikspieren zorgde ervoor dat de Belg enkel zijn verstand aan het woord liet, en geen enkel risico nam op minder dan twee weken voor de start van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Toch was de ontgoocheling groot:

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/stevedarcishark/status/286738130357350400″]
“Deprimerend om niet voluit te kunnen gaan na een supervoorbereiding… Vingers kruisen voor Melbourne… Nu richting Auckland voor verzorging.”

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/stevedarcishark/status/286738776326279168″]
“Een probleem met de buikspieren. Het gaat al beter, maar ik heb geen enkel risico genomen… Ik heb geserveerd tegen 120 km/h en zelfs zo had ik kansen…”

Steve Darcis reist nu dus door naar Auckland waar hij zich verder zal laten verzorgen. Of hij daar ook in actie zal komen op de kwalificaties van de Heineken Open – die morgen beginnen – is voorlopig nog niet duidelijk.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws