Het mooie parcours van David Goffin (ATP-11) op het ATP-toernooi in Cincinnati (Verenigde Staten, $ 6 335 970) is abrupt geëindigd. Onze landgenoot moest opgeven in zijn partij tegen Roger Federer (ATP-2).

Goffin en Federer waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Onze landgenoot redde vier breakpunten, maar kon Federer nooit echt bedreigen op zijn service. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (3) naar Federer.

Na de eerste set liet Goffin zich behandelen aan de rechterschouder. Hij ondervond last bij het serveren, maar wist nog wel zijn eerste opslagspelletje te winnen. Bij zijn tweede servicegame op 1-1 had hij echter te veel last van zijn schouder en besloot onze landgenoot om de handdoek te gooien.

Normaal zou Goffin volgende week in actie komen in Winston-Salem, waar hij eerste reekshoofd is. Het is nog onbekend of hij verstek moet geven voor dit toernooi.

Federer speelt zondag de finale tegen Novak Djokovic (ATP-10), die Marin Cilic (ATP-7) met 6-4, 3-6 en 6-3 versloeg. De Serviër speelde al zes finales in Cincinnati, maar won het toernooi nog nooit. Het is de enige ontbrekende Masters-titel op zijn palmares.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.