Home » Grand Slam » US Open » Geblesseerde Wickmayer gaat meteen onderuit

Geblesseerde Wickmayer gaat meteen onderuit

Geblesseerde Wickmayer gaat meteen onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na Kirsten Flipkens (WTA-56), Alison Van Uytvanck (WTA-112) en Elise Mertens (WTA-137) is nu ook Yanina Wickmayer (WTA-38) uitgeschakeld op de US Open. Ze verloor in twee sets van de Duitse Julia Goerges (WTA-64).

Wickmayer had in New York last van een blessure aan de rug, en kon daardoor niet voluit gaan. Tegen de taaie Duitse Goerges was ze voortdurend op achtervolgen aangewezen. Wickmayer verloor de eerste set met 3-6 en kon gelijke tred houden tot 2-2 in de tweede set. Dan moest ze echter opnieuw breakpunten toestaan, en die werden haar fataal. Ook de tweede set ging met 2-6 naar de Duitse.

Onze landgenote reageerde achteraf ontgoocheld op Twitter: “Het gebeurde vorige week, ik heb nog nooit zoveel pijn gehad en ik had nooit gedacht dat ik klaar zou geraken. Dag per dag, stap per stap, na veel behandelingen en revalidatie begon ik erin te geloven. Ik heb alles gegeven vandaag, maar het was lastig en Julie Goerges speelde zeer goed. Ook al ben ik nu erg ontgoocheld, ik weet dat deze lastige week me alleen maar sterker zal maken.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws