Home » Geen categorie » Geen Belgen meer over in Stuttgart

Geen Belgen meer over in Stuttgart

Geen Belgen meer over in Stuttgart

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel Kirsten Flipkens als Yanina Wickmayer (foto) hebben de eerste ronde van het WTA-toernooi van Stuttgart, de Porsche Tennis Grad Prix (Premier, $ 795 707), niet overleefd. Daardoor zal het dit jaar geen Belgische zijn die zondag met de Porsche naar huis rijdt.

Kirsten Flipkens (WTA-22) zat in haar partij tegen de Duitse Julia Goerges (WTA-30) nooit goed in haar vel. Door maagproblemen kwam ze overal een beetje te laat, haar service draaide niet zoals ze wou en ze maakte te veel fouten. Georges had dan ook geen probleem om de eerste set met 2-6 naar zich toe te trekken. Even later werd duidelijk dat de tweede set geen beterschap bracht. In de derde game kwam de Duitse alweer op voorsprong met een break, het teken voor Flipkens dat het geen zin meer had om verder te gaan. Flipper gooide de handdoek, en kan zich nu gaan focussen op de prestigieuse Mutua Madrid Open (premier mandatory), die op zes mei van start gaat.

Even na de opgave van Flipkens mocht Yanina Wickmayer (ATP-35) het veld op. Zij moest het in haar eerste ronde opnemen tegen de Amerikaanse extravagante Bethanie Mattek-Sands (WTA-104). Ook Wickmayer zat in de eerste set niet echt in de match, en moest met lede ogen toezien hoe Mattek-Sands die naar zich toetrok: 2-6. In de tweede set leek het even beter te gaan voor Wicky maar Mattek-Sands krikte haar niveau wat op en vond de lijnen. De opflakkering van Wickmayer was dan ook maar van korte duur, en na net geen uur kon de Belgische inpakken: 1-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws