Home » Geen categorie » Geen Belgen op hoofdtabel Innisbrook

Geen Belgen op hoofdtabel Innisbrook

Geen Belgen op hoofdtabel Innisbrook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach en Michaela Boev hebben zich niet kunnen plaatsten voor de  Innisbrook Women’s Open, een $ 25 000-toernooi in de Verenigde Staten. Mestach sneuvelde in de eerste kwalificatieronde, Boev in de tweede. Op die manier zijn er geen Belgen meer over in Amerika.

An-Sophie Mestach (WTA-361) en Michaela Boev (WTA-982) stonden niet hoog genoeg op de wereldranglijst om zich rechtstreeks te plaatsen voor de hoofdtabel van de Innisbrook Women’s Open en dus probeerden ze hun plaatsje af te dwingen via de kwalificaties. Daarin werd Michaela Boev tegenover de Nederlandse Jainy Scheepens (WTA-1093), die een wildcard van de organisatie kreeg, geplaatst. An-Sophie Mestach (foto), aangeduid als vierde reekshoofd, moest het groene gravel op tegen de Amerikaanse Lauren Embree (WTA-512).

En hoewel Mestach de favoriete was, was het toch Embree die met de eerste set ging lopen: 3-6. Ook in de tweede set stond An-Sophie Mestach 1-2 achter op het moment dat ze besloot om de handdoek in de ring te gooien. Wat de precieze oorzaak van deze opgave was, is op dit moment nog niet duidelijk.

Michaela Boev kon daarentegen wel de tweede ronde van de kwalificaties bereiken. Tegen Scheepens kwam ze nooit echt in de problemen: 6-3 en 6-4. In de tweede ronde stond het zestiende reekshoofd, de Zweedse Hilda Melander (WTA-501) op de menu voor de Belgische. En hoewel er een redelijk groot verschil in ranking is tussen beide dames, ging Boev toch goed mee in de wedstrijd. In de eerste set wist ze zelfs een tiebreak uit de brand te slepen, een tiebreak waarin ze uiteindelijk net te kort kwam: 3-7. Dat ontmoedigde Boev echter niet. Ook in de tweede set tenniste ze nog goed mee. Toch kon Melander nog een break verzilveren die ze niet meer uit handen gaf: 4-6.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws