Home » Geen categorie » Geen Belgisch dubbelsucces in Happy Valley

Geen Belgisch dubbelsucces in Happy Valley

Geen Belgisch dubbelsucces in Happy Valley

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Challengertoernooi van Happy Valley in Australië, de City of Onkaparinga Tennis Challenger ($ 75 000), hebben de Belgische mannen niet voor succes kunnen zorgen in het dubbelspel. Zowel Ruben Bemelmans (ATP D-335) en Joris De Loore (ATP D-532) als Kimmer Coppejans (ATP D-443) met zijn Hongaarse partner verloren in de eerste ronde.

Nadat Bemelmans en De Loore eind 2016 enkele dubbelsuccessen boekten, proberen ze die lijn door te trekken in 2017. In Happy Valley tekenden ze dan ook samen in voor het dubbelspel, al was de loting hen daar niet al te goed gezind. Samen moesten ze het namelijk opnemen tegen de tweede reekshoofden, de Canadees Peter Polansky (ATP D-140) en de Amerikaan Donald Young (ATP D-172). Die bleken veel te sterk en maakten zonder genade een einde aan het eerste dubbeltoernooi van 2017 van de twee Belgen: 3-6 en 2-6.

Coppejans ging samen de dubbeluitdaging aan met de Hongaar Marton Fucsovics (ATP D-613). Zij werden in de eerste ronde ingedeeld tegen de Slowaak Norbert Gombos (ATP D-1 123) en de Tsjech Jan Satral (ATP D-307). In een spannende eerste set geraakten beide dubbelduo’s het niet eens over een winnaar en dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin waren Gombos en Satral een stuk sterker: 1-7. Het verlies van die tiebreak zorgde toch voor een mentale opdoffer bij Coppejans en Fucsovics, en dus kon het Slowaaks-Tsjechische team doorduwen in de tweede set. Het werd uiteindelijk 3-6 en zo werd ook de derde Belg in het dubbelspel uitgeschakeld in de openingsronde.

Kimmer Coppejans - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Kimmer Coppejans – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Bemelmans (ATP-167), Coppejans (ATP-178) en De Loore (ATP-195) komen wel nog in actie in het enkelspel. Bemelmans kan daar revanche nemen tegen Young (ATP-88), het eerste reekshoofd in het enkelspel. Coppejans kijkt een Kazachse kwalificatiespeler, Alexander Bublik (ATP-205), in de ogen. De Loore, ten slotte, moet het veld op tegen Laslo Djere (ATP-185), een Serviër.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws