Home » Geen categorie » Geen Belgische winnaar op eerste Belgische future 2013

Geen Belgische winnaar op eerste Belgische future 2013

Geen Belgische winnaar op eerste Belgische future 2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het belooft voor de Belgische mannen een drukke tenniszomer te gaan worden. Met vijftien futures-toernooien verspreid over heel België is het nu het moment voor de rijzende sterren om kostbare ATP-punten te sprokkelen.

De Belgische tenniszomer werd in Brussel afgetrapt met de Hope and Spirit Belgian Open ($ 10 000). Met tien Belgen op de hoofdtabel (Olaf De Weerdt (Q), Christopher Heyman (LL), Omar Salman (WC), Louis Cant (Q), Kevin Farin (WC), Julien Cagnina, Alexandre Folie (3), Julien Dubail (5), James Junior Storme (WC) en Jonas Merckx (Q)) was de hoop op een Belgische eindwinnaar groot.

Al in de kwartfinale bleef er echter nog maar een Belg over: Julien Cagnina (ATP-718). Cagnina, negentien, wordt samen met onder andere Kimmer Coppejans en Jeroen Vanneste gezien als de toekomst van het Belgische tennis. En Cagnina bewees dat hij daar zeker bijhoort door zich helemaal naar de finale te vechten. Daarin moest hij de baan op tegen de Fransman Tak Khunn Wang (ATP-610). De eerste twee sets waren bijzonder spannend, en werden met 3-6 en 6-3 tussen beiden verdeeld. In de derde set was het vat van de Luikenaar echter een beetje leeg na een zware week. Wang profiteerde optimaal en won zes games op rij: 0-6. Cagnina heeft er echter toch een fantastische week opzitten en zal volgende week maandag beloond worden met een plaatsje in de top 650 van de wereld.

In het dubbelspel was er echter wel Belgisch succes. Daarin wist vierde reekshoofd Kevin Farin aan de zijde van Dimitar Grabul uit Macedonië de titel te pakken door een Frans duo na een spannende driesetter aan de kant te zetten.

Volgende week staat de Havré Fair-Play Trophy op het programma.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws