Home » Geen categorie » Geen comeback van Malisse op challengercircuit

Geen comeback van Malisse op challengercircuit

Geen comeback van Malisse op challengercircuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse zou deze week zijn comeback maken op het ATP-Challengercircuit. Samen met de Duitser Frank Moser (ATP D-156) kreeg hij een wildcard voor het challengertoernooi van Meerbusch (€ 42 500), maar door een administratieve fout kan hij niet aantreden.

Eerder deze zomer zou Malisse spelen op de Rising Stars Tennis Tour aan de zijde van Niels Desein (ATP D-565), maar deze moest geblesseerd afhaken. In Meerbusch zou de 36-jarige Malisse aantreden aan de zijde van de 39-jarige Moser. In 2013 wonnen ze samen het ATP-toernooi van San José, tevens de laatste titel in de carrière van Malisse.

Een administratieve fout gooit nu echter roet in het eten. Malisse en Moser hadden een bye in de eerste ronde maar de eerste reekshoofden Gero Kretschmer (ATP D-94) en Tristan-Samuel Weissborn (ATP D-93) kregen een walkover naar de halve finale.

Twee andere Belgische dubbelduo’s komen wel in actie op het Duitse gravel. Sander Gillé (ATP D-178) en Joran Vliegen (ATP D-179) zijn als vierde geplaatst en kregen een bye in de eerste ronde. Clément Geens (ATP D-1254) en Germain Gigounon (ATP D-761) moeten in de eerste ronde aan de bak tegen Juan Pablo Paz (ATP D-452) en Alexey Vatutin (ATP D-1044). Bij winst wacht een duel met Gillé/Vliegen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws