Home » Geen categorie » Geen derde Masterstitel op rij voor Gérard

Geen derde Masterstitel op rij voor Gérard

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de NEC Wheelchair Tennis Masters 2017 in Loughborough heeft Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) zich niet kunnen plaatsen voor de finale. Hij verloor in de halve finale kansloos tegen de ijzersterke Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-2) met 6-0 en 6-2.

Tweevoudig Masters winnaar Gérard zal zijn titel dit jaar niet kunnen verlengen. In de halve finale moest onze landgenoot het opnemen tegen de revelatie van de laatste twee jaar, Hewett. De Belg kon dit jaar nog niet winnen van de 19-jarige Brit en vandaag trok hij weer aan het kortste eind. Op geen enkel moment kon Gérard een oplossing vinden op het sterke, aanvallende spel van Hewett. Pas in het derde game van de tweede set kon Gérard zijn eerste punt op het bord zetten en hij kwam ook nog terug tot 2-2.

Daarna speelde de Brit terug op een hogere versnelling en raasde door de tweede set en won met 6-2. Geen derde titel op rij voor Gérard, die toch nog een mooi seizoenseinde boekte na een langdurige afwezigheid door een schouderoperatie in het voorjaar. De komende weken zal de Belg even rust nemen om zich daarna terug voor te bereiden voor de start van het seizoen in januari, wanneer hij begint aan zijn Australische tour.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS