Home » Geen categorie » Geen finale voor Bemelmans in Vancouver

Geen finale voor Bemelmans in Vancouver

Geen finale voor Bemelmans in Vancouver

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-189) is er niet in geslaagd de finale te bereiken op het ITF-toernooi in het Canadese Vancouver ($100 000). Hij verloor nipt van de Cyprioot Marcos Baghdatis (ATP-105).

Baghdatis, in 2006 nog 8e op de wereldranglijst, is door blessureleed de laatste jaren uit de top 100 gevallen en moet nu via de Challengertoernooien proberen zijn carrière weer de op de rails te krijgen. En dat doet de 29-jarige Cyprioot in Vancouver met verve, al maakte Ruben Bemelmans het hem in de halve finale knap lastig.

Bemelmans begon sterk aan de partij en snoepte Baghdatis met 6-4 de eerste set af. De Cyprioot stelde nadien orde op zaken en trakteerde Bemelmans in set twee op een droge 6-1. In de derde set gaven beide heren elkaar geen duimbreed toe en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin gaf de ervaring van Baghdatis de doorslag: met 7-4 trok hij het laken definitief naar zich toe.

Het toernooi van Vancouver zit er dus op voor Bemelmans. Eerder verloor hij al in de eerste ronde van het dubbelspel. Vanaf maandag komt Bemelmans aan de bak op het Challengertoernooi in het Amerikaanse Aptos ($100 000), waar hij in de eerste ronde de Japanner Taro Daniel (ATP 192) treft.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws