Home » Geen categorie » Geen finale voor Coppejans in Praag

Geen finale voor Coppejans in Praag

Geen finale voor Coppejans in Praag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-103) heeft zijn zegereeks op het graveltoernooi van Praag (Challenger, € 42 500) niet kunnen voortzetten. In de halve finale moest hij het onderspit delven tegen tweede reekshoofd Norbert Gombos (ATP-137).

Coppejans, het derde reekshoofd op het gravel in Praag, ging in de kwartfinale in een driesetter voorbij de Hongaar Marton Fucsovics (ATP-166). In de halve finale moest hij het opnemen tegen de 24-jarige Slowaak Gombos. De Slowaak won in 2013 in Bergen in twee sets het eerste duel tegen Coppejans.

In de eerste set gaven Coppejans en Gombos elkaar geen duimbreed toe. Beide spelers serveerden sterk en behielden hun opslagspelletjes. Coppejans haalde zelfs een eerste opslagpercentage van 77 procent. Een tiebreak bracht de beslissing in de eerste set en daarin was Gombos nipt de sterkste met 7-4. In de tweede set ging de Slowaak verder op zijn elan. Hij ging maar liefst drie keer door de opslag van Coppejans, terwijl Coppejans slechts één keer terug brak. Na 1 uur en 24 minuten stond de eindstand 7-6 en 6-2 op het scorebord. Coppejans kan zich nu voorbereiden op zijn grasseizoen. Hij doet volgende week als vierde reekshoofd een gooi naar de titel op het Britse grastoernooi van Ilkley (Challenger, € 42 500).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws