Home » Geen categorie » Geen finale voor Coppejans

Geen finale voor Coppejans

Geen finale voor Coppejans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-199) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het Challengertoernooi van Pune ($50 000). Hij verloor in twee sets van de Spanjaard Adrián Menéndez Maceiras (ATP-155).

Coppejans had zich donderdag knap geplaatst voor de halve finale in Pune in India, na een driesetter tegen de Tsjech Adam Pavlasek (ATP-258). De 20-jarige Belg, achtste reekshoofd in Pune, moest in deze halve finale de strijd aangaan met het zesde reekshoofd, de Spanjaard Menéndez Maceiras (ATP-155).

Menéndez Maceiras schakelde in de kwartfinale het tweede reekshoofd uit en startte daarom als favoriet tegen Coppejans. In de eerste set konden de beide spelers een breakpunt verzilveren en ging het gelijkopgaand tot 5-5. Toen verloor Coppejans een tweede keer zijn opslag en moest hij de set met 7-5 prijsgeven. In de tweede set bleven Coppejans en zijn Spaanse tegenstander aan elkaar gewaagd en kwam het tot een beslissende tiebreak. In die tiebreak moest Coppejans met 7-4 het onderspit delven en was de match na bijna twee uur afgelopen. Door zijn halve finale in Pune, klimt Coppejans volgende week naar de top 180 op de ATP-wereldranking.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws