Home » Geen categorie » Geen finale voor Desein

Geen finale voor Desein

Geen finale voor Desein

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Niels Desein is er niet in geslaagd om de finale van het Future-toernooi van Loule ($ 10 000) te bereiken. In de halve finale ging hij onderuit tegen vierde reekshoofd en thuisspeler Rui Machado.

Vorige week won Niels Desein (ATP-237) nog het Future-toernooi van Vale do Lobo ($ 10 000), maar die prestatie kon hij deze week dus niet overdoen. Desein, aangeduid als tweede reekshoofd in Loule, moest in de halve finale de baan op tegen de Portugees Rui Machado (ATP-316), het vierde reekshoofd. Zij speelden al een keer eerder tegen elkaar, in 2007, en toen trok Machado in twee korte sets aan het langste eind.

Meteen vanaf het begin van de partij was echter duidelijk dat deze match spannender ging worden. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en een tiebreak moest de winnaar van de eerste set aanduiden. Daarin was het Machado die net iets meer kon: 3-7.

Dat setverlies kwam hard aan bij Desein, en in de tweede set was hij nog slechts een schim van wie hij in de eerste set was geweest. Machado twijfelde niet en pakte de tweede set met 2-6 om zich zo te plaatsen voor de finale.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws