Home » Geen categorie » Geen finale voor Devriese op Junior Masters in Tarbes

Geen finale voor Devriese op Junior Masters in Tarbes

Geen finale voor Devriese op Junior Masters in Tarbes

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Voor rolstoeltennisser Stan Devriese (ITF Wheelchair Junior-12), alias Stanimal on Wheels, zitten de Junior Masters bij Les Petits As in het Franse Tarbes erop. Hij verloor in de halve finale tegen de Japanner Katsuki Shimizu (ITF Wheelchair Junior-6) in drie sets. Toch een mooie prestatie voor de 17-jarige Belg, die nog maar veertien maanden actief is binnen het rolstoeltennis.

Na een mooi parcours eindigt het wk rolstoeltennis voor junioren voor Devriese in de halve finales tegen de Japanner Shimuzu. De eerste set begon zeer evenwichtig met 2 breaks en bij een 2-2 stand brak Stanimal door de service van de Japanner en liep uit tot 4-2. Op 5-3 brak de Belg nogmaals door service van Shimuzu en won de set met 6-3. In het begin van de tweede set kon Devriese nog even aanklampen, maar het was de Japanner die de set won met 3-6. In de beslissende set was de veer wat gebroken voor de Kempenaar en verloor hij met 1-6.

14 maanden rolstoeltennis

Na de wedstrijd was Devriese via de sociale media zeer positief over zijn ervaring tijdens zijn eerste deelname aan de Junior Masters. “Eerste gevoel? Teleurgesteld, Waarom? Omdat ik kansen had…Nee, ik startte veertien maanden geleden met rolstoeltennis en speelde halve finale op de Cruyff Foundation Junior Masters”, vertelde Devriese. “Dus als ik morgen opsta, zal het fierheid zijn die ik voel en zal ik vastberaden zijn om hard verder te werken om de top te bereiken”, voegde de Belg er nog aan toe. Wordt vervolgd…

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws