Home » Geen categorie » Geen finale voor Flipkens in Linz

Geen finale voor Flipkens in Linz

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-110) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi van Linz (Oostenrijk, $ 250 000). Ze verloor in drie sets van het zevende reekshoofd Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de halve finale op het hardcourt van Linz had Flipkens een zware opgave tegen het zevende reekshoofd, de Russische Pavlyuchenkova. De top 30-speelster had nog geen enkele set laten liggen in Linz en won de eerste twee onderlinge duels tegen onze landgenote.

In de eerste set ging Pavlyuchenkova drie keer door de opslag van Flipkens en greep de set met 6-3. Flipper gaf niet op en verzilverde in de tweede set drie breakpunten. Ze behield haar voorsprong en bracht de match in evenwicht met opnieuw 6-3. In de beslissende derde set brak de veer evenwel bij onze landgenote. Pavlyuchenkova bleek de sterkste op de beslissende punten en maakte de match met 6-2 af na een duel van bijna twee uur. Flipkens kan terugkijken op een mooie comeback in Linz na een polsblessure en zal volgende week terug de top 100 bereiken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER