Home » Geen categorie » Geen finale voor Gérard in Gauteng Open

Geen finale voor Gérard in Gauteng Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) was er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de ACSA Gauteng Open (ITF 1 Series, US $30 000) in Zuid-Afrika. In de halve finale was de nummer 1 van de wereld, Stephane Houdet (FRA) te sterk.

Gérard, het derde reekshoofd in Johannesburg, was de titelverdediger en won in de kwartfinale van de Braziliaan Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair-19) met 6-3 en 6-1. “Het is altijd moeilijk om te spelen op hoogteverschil indien je dit niet gewend bent, maar na een paar dagen ben je dat wel gewoon”, zei Gérard. “Je begint te profiteren van de harde ballen en de toegevoegde snelheid, maar vandaag wervelde de wind hard. Deze maakte het moeilijk om mijn opslagen te beoordelen, vooral aan de kant waar ik in de zon moest opslaan”. In de halve finale speelde hij net als vorig jaar tegen de Fransman Houdet. Toen won onze landgenoot in twee sets met 7-5 en 6-3, maar deze keer nam Houdet revanche. In de eerste set maakte de Belg het ‘s werelds nummer 1 niet gemakkelijk en dwong hem tot een tiebreak. In die tiebreak werd het 7-3 voor Houdet. De tweede set ging ook gelijk opgaand, maar ook hier was de Fransman uiteindelijk de sterkste en het werd 6-4.

ACSA SA Open (ITF Super Series)

Deze week speelt de Belgische rolstoeltennisser een tweede toernooi in Johannesburg. Op de ITF Super Series van de ACSA SA Open (US$ 42 000) staat hij als derde reekshoofd op de tabel. In de eerste ronde zal hij het opnemen tegen de Marokkaan Ayoub Ettali (ITF Wheelchair-83) en het is de eerste keer dat ze elkaar bekampen.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS