Home » Olympische Spelen » Geen finale voor Gérard in Rio, vrijdag speelt hij voor het brons tegen Houdet

Geen finale voor Gérard in Rio, vrijdag speelt hij voor het brons tegen Houdet

Geen finale voor Gérard in Rio, vrijdag speelt hij voor het brons tegen Houdet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-2) is er niet in geslaagd om de finale te halen van het Paralympische rolstoeltennistoernooi. In de halve finale verloor hij verrassend in twee sets van de jonge Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-12).

Vrijdag staan reekshoofden 1 en 2 Stephane Houdet en Joachim Gérard niet in de finale van de Paralympics, maar spelen voor de bronzen medaille. Gérard begon nochtans sterk aan de eerste set en kwam al snel op een 3-0 voorsprong, maar Hewett bracht de stand terug in evenwicht. Bij 4-3 kreeg onze landgenoot een breakpunt, maar kon dit niet verzilveren. De Brit pakte in de daaropvolgende game wel het breakpunt en hij kwam op 5-4 en de Belg deed hetzelfde in de tiende game. Met vier dubbele fouten op 5-5 was het vertrouwen van Gérard wat zoek en daar profiteerde de Brit van. Na een lange game met vijf keer voordeel en gelijk, trok de 18-jarige Hewett aan het langste eind en won daarna zijn service om zo de eerste set naar zich toe te trekken.

De eerste game in de tweede set werd blanco gewonnen door Hewett op de service van Gérard en de Brit won zijn eigen service game. Bij een 2-1 stand in het voordeel van Hewett kon de Brit de voorsprong vergroten met een fantastische backhand winner en het werd 3-1. Het vertrouwen van de Brit groeide en Gérard bleef de fouten aan elkaar rijgen, waardoor de Belg op een 4-1 achterstand kwam. Gérard bleef wel positief en kwam na een break en winst in zijn eigen servicegame terug tot 4-3, waarna hij terug in een foutenlast verzeilde met een 5-3 achterstand als resultaat. Met drie winnende slagen, kwam Hewett op zijn eerste wedstrijdpunt en door een fout geslagen backhand van Gérard won de Brit met 6-3. Voor de jonge Hewett een droom die werkelijkheid wordt bij zijn eerste Paralympics, beloond met een Britse finale tegen zijn landgenoot en dubbelpartner Gordon Reid (ITF Wheelchair-3) Reid klopte de nummer een van de wereld Stephane Houdet met 7-5 en 6-2. Hewett kan ook nog een dubbelslag slaan, want samen met Reid speelt hij de dubbelfinale tegen het Franse dubbelteam Houdet en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-4).

Voor Gérard een grote teleurstelling en hopelijk kan hij zich tegen vrijdag terug opladen voor de kleine finale tegen de Fransman Houdet met als inzet een Bronzen medaille.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws